Saxenda cumpără online

Saxenda

6 mg/ml; 1-5 injecții pentru a pierde în greutate

Consultație online Cumpara

Description

Saxenda reprezintă un medicament injectabil destinat pierderii în greutate. Substanța activă, liraglutida, mimează efectele unui hormon cunoscut sub acronimul de GLP-1, care este secretat în mod natural de organismul uman, după masă. Prin acest mecanism, Saxenda conduce la inducerea sațietății și la diminuarea apetitului crescut. 

În România, acest medicament nu se poate cumpăra fără rețetă. Cu toate acestea, prețul pentru Saxenda poate fi consultat pe site-urile farmaciilor online. De exemplu, Farmacia Tei pune la dispoziție informații online cu privire la prețul și locațiile de unde poate fi achiziționat Saxenda direct din farmacie pe baza prescripției medicale. Dacă doriți să obtineți online întreaga gamă de servicii, atunci există o altă modalitate legală de a cumpăra.

Cum poți cumpăra online

Există posibilitatea de a urma un tratament cu Saxenda în urma unui consult medical online, dacă medicul constată în urma analizei istoricului tău medical că acest tratament este potrivit pentru tine. Iată cum decurge tot procesul în 5 etape simple:

  1. Selectezi medicamentul;
  2. Completezi un chestionar pentru a furniza date despre starea ta de sănătate înainte de a face consultația;
  3. Cererea ta va fi analizată și se va elibera o rețetă de către unul din medicii serviciului online, după aprobare;
  4. Rețeta este transmisă în mod direct la una dintre farmaciile partenere din proximitate;
  5. Farmacia parteneră livrează medicamentul în următoarele zile lucrătoare. Poți afla starea coletului cu ajutorul codului de urmărire furnizat.

Prețurile afișate online includ medicația, transportul și monitorizare regulată a tratamentului.

Cum se utilizează

Saxenda se utilizează complementar prin asociere cu deficit caloric și sport. Este recomandat atât în cazul adulților cât și adolescenților (12-17 ani) diagnosticați cu obezitate. Obezitatea este caracterizată de un indice de masă corporală (IMC) mai mare sau egal cu 30 kg/m2. În plus, Saxenda poate fi administrat și în cazul adulților supraponderali (IMC ≥ 27 kg/m2) care prezintă boli asociate cu kilogramele în exces.

Saxenda se prezintă sub formă de soluție injectabilă gata preparată disponibilă într-un stilou injector. Administrarea se efectuează subcutanat o dată pe zi la nivelul unor zone anatomice cu țesut adipos (abdomen sau părțile laterale ale brațelor/coapselor). În acest mod, injecția subcutanată permite eliberarea lentă și controlată a compusului activ, liraglutida. 

Pentru ca organismul să se poată obișnui cu acest compus, medicul dumneavoastră vă va recomanda în prima săptămână de tratament o doză de Saxenda de 0,6 mg/zi. Dacă se constată că organismul tolerează bine acestă doză, se va continua tratamentul în cea de-a doua săptămână cu admnistrarea unei doze duble (1,2 mg/zi) conform tabelului de mai jos. Doza va fi crescută progresiv cu 0,6 mg pe săptămână până ce se atinge doza de întreținere de 3,0 mg/zi.

Tabel 1. Planificare săptămânală de creștere a dozelor de Saxenda (adulți).

Nr. săptămâna  I II III IV Întreținere
Doză (mg/zi) 0,6 1,2 1,8 2,4 3,0

În cazul în care vi s-a recomandat acest medicament, medicul dumneavoastră vă va instrui cum vă puteți autoadimistra injecția în siguranță.

Efecte secundare 

Asemenea tuturor medicamentelor, Saxenda poate provoca o serie de reacții secundare cu efecte ușoare sau grave. Mai jos sunt prezentate în mod selectiv o listă cu cele mai întâlnite reacții adverse.

De obicei, gravitatea reacțiilor adverse ale unui medicament terapeutic depinde de o serie de particularități ale pacientului precum vârsta, starea de sănătate și medicamentele adiționale pe care acesta le ia.

Efectele secundare ușoare se pot diminua într-un timp scurt de ordinul zilelor sau chiar săptămânilor. În cazul efectelor secundare grave, este nevoie de asistență medicală imediată, fie că este vorba de contactarea în cel mai scurt timp al medicului care vă monitorizează sau apelarea numărului național de urgență 112.

Dacă aveți nedumeriri cu privire la potențialele efecte adverse care pot să apară în urma administrării Saxenda, vă puteți adresa medicului sau farmacistului dumneavostră.

Tabel 2. Efecte secundare (adulți). Prezentare selectivă.

Ușoare Grave
Foarte frecvente:

greaţă, vărsături, diaree, constipaţie

Frecvente:

balonare, oboseală, durere de cap, amețeală, febră, reacții adverse la locul injectării (mâncărime, erupție)

Frecvente:

calculi biliari, scăderea glicemiei

Mai puțin frecvente:

pancreatică acută, creșterea ritmului cardiac

Pentru lista completă de efecte secundare, vă rugăm să consultați prospectul oficial al medicamentului care poate fi accesat și online.

Părerile utilizatorilor

Saxenda a fost evaluată în urma a peste 1200 de recenzii ale utilizatorilor din întreaga lume cu nota 7,5 din 10 pe una dintre cele mai populare platforme de medicamente, drugs.com

Un procent de 66% dintre utilizatori au raporat experiențe pozitive cu privire la eficacitatea și tolerabilitatea acestui medicament legate de pierederea în greutate. Pe de altă parte, doar 15% dintre pacienți au indicat o experiență negativă.

Multe dintre recenziile negative relatează apariția recurentă a efectelor secundare sau lipsa pierderii în greutate. Aceste motive au impus întreruprea tratamentului de către pacieții în cauză.

Sunt însă și multe păreri pozitive care împărtășesc succesul celor care se luptă cu pierderea în greutate din motive de sănătate.

Recenziile altor pacienți sunt prezentate în scop informativ. Nu uitați că fiecare organism este unic și poate reacționa în mod diferit. Este esențial să consultați un medic în cazul în care luați în considerare tratamentul medicamentos sau injectabil cu scopul de a slăbi.

Alternative

Din categoria medicamentelor ce se administrează în mod similar cu Saxenda, fac parte Victoza și Ozempic. Saxenda și Victoza sunt denumiri comerciale pentru același medicament, prezentând licență diferită cu privire la afecțiunile pe care le pot trata. Comparativ cu Saxenda, Victoza și Ozempic au fost aprobate pentru tratamentul diabetului de tip 2, nu și pentru obezitate.

Câteva dintre variantele de medicamente eficiente pentru pierderea în greutate se pot administra și pe cale orală. Spre exemplu, asocierea a două substanțe active, naltrexonă și bupropion, acționează la nivelul sistemului nervos central (SNC), prin stimularea părților din encefal responsabile pentru disciplina alimentară și accelerarea metabolismului. Se găsește sub denumirea comercială de Mysimba.

În cazul medicamentului Xenical, substanța activă, orlistat, inhibă absorbția în proporție de aprozimativ 33% din cantitatea de grăsimi ingerată, inducând astfel un deficit caloric.

Tabel 3. Comparație între medicamente utilizate în tratamentul obezității.

Medicament Mod de administrare Substanța activă / Tip
Saxenda Injecție subcutanată Liraglutidă / agonist GLP-1
Victoza Injecție subcutanată Liraglutidă / agonist GLP-1
Ozempic Injecție subcutanată Semaglutidă / agonist GLP-1
Mysimba Oral Naltrexonă, bupropion / acțiune SNC
Xenical Oral Orlistat / inhibă absorbția grăsimilor

Este important de menționat că niciun medicament nu înlocuiește un stil de viață sănătos, cu un aport caloric adecvat nevoilor dumneavoastră, și exercițiile fizice efectuate în mod regulat.