Ventolin cumpără online

Ventolin

100 mcg/dose; 1-4 doză(e)

Consultație online Cumpara

Description

Inhalatorul Ventolin este un medicament administrat la nevoie direct în căile respiratorii pentru prevenția sau ameliorarea unei crize de astm bronșic. Acesta conține ca substanță activă salbutamol (albuterol) care face parte din clasa medicamentelor bronhodilatatoare.

Ventolin nu se poate cumpăra online fără rețetă medicală. La Farmacia Tei puteți găsi inhalatorul Ventolin în peste 5 dintre farmaciile ce aparțin lanțului. Totuși, această rețea de distribuție nu vinde online medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Ghid de cumpărare online

Pentru a cumpăra Ventolin online poți apela la serviciul de asistență medicală disponibil pe internet. Această metodă simplă și eficientă îți va permite începerea tratamentului în doar câteva zile. 

Iată ce pași trebuie să urmezi:

 • Intri pe pagina serviciului de asistență și alegi afecțiunea de care suferi;
 • Selectezi medicamentul;
 • Completezi un chestionar în mai puțin de 2 minute și primești imediat recomandări cu privire la tratament;
 • Un medic va evalua cererea și va elibera o rețetă pentru tine;
 • Faci plata online pentru pachetul terapeutic ales (ce include consultația, medicamentul, livrarea și consilierea medicală);
 • Una dintre farmaciile partere va livra medicamentul la tine acasă în cel mai scurt timp posibil. De obicei, procesarea și livrarea comenzii durează 1-2 zile lucrătoare.

Prețul în România

În cazul în care dorești să comanzi online inhalatorul Ventolin, prețul afișat poate fi indimidant la prima vedere. Ceea ce trebuie să știi este că pe lângă medicație, prețul mai include și servicii adiționale precum consultația, transportul, supravegherea și accesul la medici cu experiență ori de câte ori ai nevoie. 

În funcție de durata tratamentului și numărul de inhalatoare pe care dorești să îl achiziționezi poți alege din mai multe oferte economisind până la chiar peste 50% din prețul inițial.

Acest serviciu este disponibil în peste 20 de țări, majoritatea fiind din Europa. Prețurile afișate se aplică exclusiv pentru țara de livrare selectată și acestea pot varia. Cu toate acestea, îți poți comanda medicamentele în altă țară atunci când ești în străinătate pentru perioade mai lungi de timp.

Dozare

În funcție de forma farmaceutică administrată prin inhalare, există două tipuri de Ventolin: 

 • Evohaler: se prezintă ca un inhalator convențional și conține 200 de puf-uri a câte 100 mg salbutamol;
 • Accuhaler: există sub formă de doze individuale de pulbere uscată de salbutamol, un pachet conținând 60 de blistere a câte 200 mg salbutamol.

În cazul Ventolin Evohaler, doza zilnică maxim admisă este de 8 puf-uri a câte 100 mg substanță activă. În tabelul de mai jos puteți consulta dozele specifice recomandate în funcție de vârstă și problema de sănătate vizată.

Tabel 1. Particularități privind dozele recomandate de Ventolin.

Indicație Categorie pacienți Doză recomandată salbutamol Moment administrare
Ameliorare criză astm bronșic Adulți și copii (peste 12 ani) 1-2 puf-uri  La nevoie
Copii (4-12 ani) 1-2 puf-uri* 
Prevenție criză Adulți și copii (peste 12 ani) 2 puf-uri Înainte de efort fizic / expunere la alergeni
Copii (4-12 ani) 1-2 puf-uri*
Tratament cronic Adulți, adolescenți și copii (4-12 ani) 2 puf-uri De 4 ori pe zi

* se crește doza de 2 puf-uri doar la recomadarea medicului (1 puf = 100 mg salbutamol).

În cazul în care luați o doză mai mare decât cea recomandată trebuie să anunțați medicul imediat întrucât este posibil să apară efecte adverse.

Cum se utilizează

Înainte de prima utilizare, se recomandă testarea inhalatorului. Se înlătură capacul prin apăsarea ușoară a dispozitivului pe părțile laterale, după care se agită flaconul și se pulverizează de două ori în aer pentru a testa dacă acesta funcționează. Același procedeu se repetă ori de câte ori inhalatorul nu a fost utilizat mai mult de 5 zile consecutive.

Utilizarea propriu-zisă a dispozitivului Ventolin presupune mai mulți pași:

 1. Îndepărtați capacul și verificați să fie curat;
 2. Omogenizați flaconul prin agitare energică;
 3. Țineți flaconul în poziție verticală cu degetul mare la baza acestuia;
 4. Expirați adânc fără a vă forța și puneți dispozitivul între dinți, evitând mușcătura, după care strângeți buzele în jurul piesei bucale;
 5. Inspirați încet și profund apăsând concomitent butonul de eliberare a dozei de aerosoli din flacon. Dacă întâmpinați dificultăți în această etapă puteți folosi un dispozitiv adițional cunoscut sub denumirea de distanțier sau spacer ce facilitează sincronizarea dintre inspirație și inhalarea medicamentului.

Este important ca o dată pe săptămână să curățați dispozitivul cu apă caldă. Asigurați-vă că ați îndepărtat flaconul de metal din interior înainte.

Contraindicații

Dacă suferiți de boli cardiovasculare și urmați un tratament cu medicamente din clasa beta-blocante, nu este recomandat să luați Ventolin deoarece poate interfera cu acesta și poate mări șansele de apariție a efectelor adverse.

De asemnea, administrarea în caz de sarcină sau alăptare se face doar la recomandarea medicului după analiza amănunțită a riscurilor și beneficiilor legate de sănătate ale mamei și copilului.

Efecte secundare

Există situații în care Ventolin determină apariția unor efecte secundare ce au grade diferite de risc.

Deși au fost raportate rar, în cazul apariției unuia dintre efectele adverse grave, este necesar să întrerupeți imediat tratamentul și să contactați medicul. Tabelul de mai jos prezintă simptomatologia la care trebuie să acordați atenție atunci când utilizați Ventolin.

Tabel 2. Simptome asociate utilizării inhalatorului Ventolin.

Efecte secundare
Grave Ușoare
Foarte rare:

 • Respirație șuierătoare
 • Constricție toracică
 • Angioedem
 • Erupții / Urticarie
 • Slăbiciune / Leșin
Frecvente:

 • Tremur
 • Dureri de cap
 • Tahicardie

Mai puțin frecvente:

 • Palpitații
 • Iritații
 • Crampe musculare

Pentru a vedea lista completă de efecte adverse, accesați prospectul oficial al medicamentului Ventolin.

Părerile pacienților

Fie că este vorba de Ventolin sau altă denumire comercială, sulbutamolul sub formă de spray este criticat dur de către pacienții din comunitățile online. 

Deși nu sunt foarte multe opinii disponibile despre tratamentul cu Ventolin, părerile sunt împărțite. Pe de o parte, mulți dintre ei se plâng în legătură cu eficiența medicamentului și dificultatea de utilizare a dispozitivului, iar pe de altă parte un număr mai mic de pacienți se declară muțumiți și susțin că au experimentat ameliorări semnificative la problemele respiratorii.

Alternative

În cazul în care căutați alternative de tratament pentru inhalatorul Ventolin, mai există și alte forme farmaceutice sub aceeași denumire comercială și anume: comprimate, soluție și sirop. Prețul nu diferă foarte mult de la un produs la altul, însă există anumite restricții în ceea ce privește administrarea. 

Spre exemplu, Ventolin sub formă de aerosoli și soluția de inhalat prin nebulizator diluată cu ser fiziologic pot fi administrate la copii începând cu vârsta de 4 ani, pe când siropul cu același nume se poate administra începând cu vârsta de 2 ani.

Un alt medicament care poate fi prescris în cazul astmului este suspensia de propionat de fluticazonă, un steroid ce se găsește pe piață sub denumirea de Flixotide Nebules și se poate administra cu ajutorul unui nebulizator la adulți și copii, începând cu vârsta de 4 ani.

În plus, ca terapie alternativă sau complementară vă mai poate fi recomandat un medicament din clasa mucoliticelor. Mucoliticele cum ar fi substanța activă bromhexin prezintă avantajul că se pot administra și copiilor sub vârsta de un an sub formă de picături orale.