Wegovy cumpără online

Wegovy

Consultație online Cumpara
Cumpărați Saxenda - o alternativă mai ieftină la Wegovy Cumpara

Description

Wegovy face parte din gama de medicamente pe bază de semaglutidă produse de Novo Nordisk A/S. Medicamentele din clasa mimeticelor de incretină, din care face parte și Wegovy, nu se pot procura fără rețetă medicală.

Puteți vedea mai multe produse ce se află sub marca Novo Nordisk pe Farmacia Tei online. Aici veți putea consulta prețurile și disponibilitatea în lanțul de farmacii. Medicamentele cu prescripție medicală nu pot fi comandate online de pe această platformă. Cu toate acestea, aveți posibilitatea de a comanda medicamentul cu livrare pe o platformă medicală specială.

Cum se poate cumpăra online?

În urma unui consult medical online, medicul îți poate prescrie Wegovy ca și variantă de tratament. Ce trebuie să faci:

 1. Accesezi online serviciul de asistență medicală și selectezi problema de sănătate pentru care dorești tratement;
 2. În baza unui scurt chestionar despre starea ta de sănătate vei fi atribuit unui medic pentru o consultație;
 3. Medicul va elibera o rețetă adecvată afecțiunii tale;
 4. Rețeta va fi trimisă direct către o farmacie parteneră;
 5. Tratamentul va fi livrat către tine în 1-2 zile lucrătoare și poți accesa oricând statusul expedierii prin codul de urmărire.

Wegovy: Ce este?

Wegovy este un medicament injectabil utilizat pentru scăderea în greutate. Acesta conține substanța activă semaglutidă, care este un agonist pentru receptorii de peptidă asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1). 

Cum funcționează?

Semaglutida imită acțiunea hormonului GLP-1, ce este produs în mod natural în intestin și, într-o măsură mai mică, de pancreas și de sistemul nervos. GLP-1 acționează asupra unor zone ale creierului implicate în reglarea apetitului, în special după masă. 

De asemenea, încetinește rapiditatea cu care se golește stomacul, conducând la o senzație de sațietate de lungă durată și îmbunătățește producția de insulină.

Prețul în România

Wegovy poate fi comandat online în baza unui plan de tratament ce include atât consultația inițială, monitorizarea medicală ulterioară, cât și costul și livrarea medicamentului. În plus, pentru comenzile mai mari se aplică reduceri semnificative proporționale cu numărul de doze comandate.

Platforma de asistență medicală online oferă servicii în mai multe țări, iar prețurile pot varia în acest caz. Costurile afișate sunt valabile exclusiv pentru țara de livrare selectată.

Cum se utilizează

Wegovy ajută la gestionarea greutății corporale atunci când este utilizat corespunzător în raport cu o dietă hipocalorică și depunerea de efort fizic. Indicele de masă corporală (IMC) constituie criteriul major în baza căruia este prescris acest medicament. Astfel, este indicat în cazul adulților diagnosticați cu:

 • Obezitate, IMC ≥ 30 kg/m2;
 • Supraponderalitate, IMC ≥ 27 kg/m2, concomitent cu cel puțin încă o afecțiune legată de surplusul de greutate (de exemplu diabet, boli cardiovasculare).

Wegovy se prezintă sub formă de soluție injectabilă incoloră într-un stilou injector preumplut care se administrează subcutanat la nivelul abdomenului, coapsei sau brațului. Acesta este disponibil pe piață sub forma a mai multor concentrații cuprinse între 0,5 și 3,2 mg/mL. 

De asemenea, în funcție de numărul de administrări există două variante: doză unică și multidoză (denumit și Flextouch). Cel din urmă conține cantitatea aferentă a 4 doze și vine la pachet cu patru ace de unică folosință pentru fiecare injectare.

Păstrarea stilourilor injectoare Wegovy se face la frigider. În caz contrar, stabilitatea acestui medicament sub formă de doză unică este de 28 de zile, la o temperatură mai mică de 30°C. În cazul variantei Flextouch, valabilitatea este de 6 săptămâni de la prima utilizare dacă este păstrat corespunzător sub 30°C sau la frigider (2-8°C).

Doza inițială de Wegovy este de 0,25 mg / săptămână. Timp de 16 săptămâni se crește treptat până la doza de întreținere de 2,4 mg semaglutidă / săptămână conform tabelului de mai jos. În acest mod, organismul are timp să se adapteze la tratament și se minimizează riscul de apariție al efectelor secundare.

Tabelul 1. Plan de creștere progresivă a dozelor pentru administrarea de Wegovy.

Interval săptămâni Doză săptămânală (mg)
1-4 0,25
5-8 0,5
9-12 1
13-16 1,7
Întreținere 2,4

Wegovy se poate lua fără restricții în ceea ce privește timpul administrării sau consumul de alimente.

Administrarea se realizează într-un mod simplu, iar indicațiile pentru varianta de Wegovy sub formă de doză unică presupun 3 etape:

 1. Verficarea stiloului injector (data de expirare, integritatea / deteriorarea stiloului, aspectul soluției trebuie să fie limpede) și alegerea locului de injectare (abdomen / braț / coapsă);
 2. Înlăturarea capacului stiloului injector;
 3. Injectarea propriu-zisă. Aceasta durează între 5-10 secunde și are ca indicator o bară galbenă care confirmă administrarea completă a dozei. 

Dacă luați din greșeală o doză prea mare de Wegovy, este posibil să se manifeste prin forme severe de greață, vărsături și hipoglicemie. În acest caz, este important să vă păstrați calmul și să vă adresați imediat medicului sau să vă deplasați de urgență la cel mai apropiat spital.

Efecte adverse

Există cazuri în care după administrarea medicamentului Wegovy se pot instala anumite efecte secundare. Acestea depind ca intensitate și frecvență în funcție de stadiul tratamentului și particularitățile pacientului (spre exemplu vârsta, starea generală de sănătate).

Tabelul de mai jos prezintă o parte din efectele adverse raportate în cea de-a treia fază a studiului clinic. În ansamblu, majoritatea efectelor nedorite se manifestă la nivel gastrointestinal.

Tabel 2. Prezentare sumară cu privire la efectele adverse raportate.

Frecvență Reacții adverse posibile
Foarte frecvente
 • Cefalee
 • Constipație
 • Diaree
 • Greață
 • Oboseală
 • Vărsături
Frecvente
 • Căderea părului
 • Gastrită
 • Hipoglicemie (la pacienții cu diabet zaharat tip 2)
 • Litiază biliară
 • Manifestări la locul injectării

Reacțiile adverse foarte frecvente apar de cele mai multe ori în etapele de creștere a dozei și sunt trecătoare. În prospectul oficial al medicamentului puteți consulta întreaga listă de efecte secundare raportate până în prezent clasificate pe aparate, sisteme și organe.

Interacțiunea cu alte medicamente

Este posibil să dureze mai mult timp pentru ca organismul să absoarbă orice alt medicament pe care îl luați pe cale orală dat fiind faptul că unul dintre efectele induse de Wegovy este încetinirea digestiei.

Înainte de a începe tratamentul este esențial să înștiințați medicul despre ce alte tratamente mai urmați. Medicamentele utilizate în special în cazul diabetului pot potența efectul dat de Wegovy. Printre aceste medicamente se enumeră insulina și alte medicamente similare ce au efect asupra glicemiei. De asemenea, unele suplimente sau medicamente fără rețetă pot influența efectul terapeutic.

Părerile utilizatorilor

În cele mai multe cazuri, utilizatorii medicamentului Wegovy au confirmat eficiența acestui produs și s-au declarat mulțumiți. Pe de altă parte, un număr mai redus de pacienți au declarat că deși medicamentul dă rezultate și ajută la pierderea în greutate, nu merită sacrificiul de a se confrunta cu efectele secundare pronunțate.

Alternative

În cazul în care suferi de diabet și injectarea nu este o opțiune pentru tine, medicamentul Rybelsus cu administrare orală ar putea fi o variantă mai bună. Acesta conține tot semaglutidă ca și substanță activă, dar trebuie administrat zilnic comparativ cu analagul său injectabil. De asemenea, Rybelsus se ia pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă.

Pentru gestionarea greutății corporale mai există și alte opțiuni cu administrare:

 • Prin injectare: Saxenda. Acest medicament conține liraglutidă, un alt agonist GLP-1;
 • Pe cale orală: Mysimba, Orlistat.