Zyban: cumpără fără rețetă

Zyban

150 mg; 30, 60, 90 bucată (bucăți)

Consultație online Cumpara

Description

Nicotina din țigări este responsabilă de apariția dependenței în cazul fumatului. Această substanță induce efecte temporare de plăcere la nivelul creierului ce întreține obiceiul de a fuma. De aceea, renunțarea la fumat poate fi un obiectiv greu de atins fără un ajutor din exterior, iar în unele cazuri este necesar să apelezi la un medic pentru a putea urma un tratament adecvat.

Ce este?

Zyban face parte din clasa medicamentelor cunoscute generic drept inhibitori ai recaptării norepinefrinei și dopaminei (NDRI) și se eliberează pe baza prescripției medicale.

Zyban conține drept substanță activă bupropiona, sub formă de clorhidrat, cu eliberare prelungită. Principala acțiune a bupropionei este efectul antidepresiv, dar aceasta este utilizată și în terapia de renunțăre la fumat.

Cum funcționează?

Substanța activă, bupropiona, blochează transportul norepinefrinei și dopaminei înapoi în celulele cerebrale care le-au eliberat. Astfel, în creier rămâne un număr mai mare de neurotransmițători activi. Pe de altă parte, bupropiona acționează și drept antagonist ai receptorilor nicotinici.

Per ansamblu, în cazul fumatului, bupropiona face ca pacientul să nu mai simtă euforia și plăcerea provocate de nicotină, făcând ca activitatea de a fuma să fie lipsită de interes.

Obțineți o reducere pentru orice medicament în timpul BlackFriday pe Dokteronline!

Cum poți cumpăra online?

După o consultație medicală online, medicul tău ar putea să îți recomande Zyban ca un posibil tratament. Iată cât de simplu decurge tot procesul de achiziție online:

 • Soliciți serviciul de asistență medicală online și alegi problema de sănătate care necesită tratament;
 • Vei fi pus în legătură cu un medic pentru o consultație pe baza unui scurt chestionar legat de starea ta generală de sănătate;
 • Medicul va emite o rețetă potrivită în funcție de situația ta, iar aceasta va fi transmisă imediat către o farmacie parteneră;
 • Procesarea și livrarea tratamentului durezează între 1-2 zile lucrătoare, iar tu poți verifica oricând evoluția livrării cu ajutorul codului de urmărire.

Prețul în România

Zyban se poate achiziționa online și vine la pachet cu o consultație inițială, urmărire medicală continuă, prețul incluzând totodată livrarea și contravaloarea medicamentului. Mai mult, beneficiezi de avantajul unei reduceri proporționale cu numărul de pastile achiziționate.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că portalul de asistență medicală online oferă servicii în mai multe țări, iar costurile pot să difere. Astfel, selectând țara de livrare dorită poți vizualiza exclusiv prețurile aferente locației respective.

Mod de administrare

În cazul urmării unui tratament cu Zyban, există situații în care doza trebuie ajustată în funcție de o serie de particularități ale pacientului pentru a preveni riscul instalării reacțiilor adverse. Acestea includ: vârsta, afecțiunile de natură hepatică/renală, riscul de apariție al convulsiilor. În cazul acestor categorii de pacienți, medicul poate sugera micșorarea dozei.

Comprimatele de Zyban (150 mg) se administrează la interval de minim 8 ore între doze și în afara orelor de somn întrucât pot cauza insomnie.

De asemena, o importanță deosebită o are administrarea întreagă a comprimatelor pentru a preveni eliberarea rapidă a substanței active în organism ce ar putea cauza apariția convulsiilor în cazul anumitor pacieți.

În cazul ineficienței tratamentului, acesta va fi întrerupt treptat conform recomandărilor medicului.

Schema generală de tratament este prezentată în Tabelul 1.

Tabelul 1. Plan general de tratament cu Zyban.

Nr. săptămână

Condiții

Doză

1 Se continuă fumatul Ziua 1-6: 1 comprimat*/zi

Ziua 7: 2 comprimate*/zi

2 Se întrerupe fumatul 2 comprimate*/zi
3-9 Se întrerupe fumatul 2 comprimate*/zi

*1 comprimat = 150 mg

Efecte adverse

Majoritatea medicamentelor pot avea efecte nedorite ce pot îngreuna continuarea tratamentului, iar Zyban nu face excepție de la acest lucru. Renunțarea la fumat în sine se manifestă printr-o serie de simptome precum insomnie, tremor, agitație sau stare depresivă, care sunt comune cu reacțiile adverse induse de bupropionă.

În Tabelul 2 sunt prezentate succint principalele reacții adverse posibile la Zyban.

Tabelul 2. Reacții adverse uzuale la Zyban.

Tip reacție adversă

Simptome

Foarte frecvente ·       Insomnie
Frecvente
 • Stare depresivă
 • Anxietate/agitaţie
 • Dificultăţi de concentrare
 • Tremor
 • Dureri de cap
 • Greaţă, vărsături
 • Dureri abdominale, constipaţie
 • Febră, ameţeli, erupţii pe piele
Mai puțin frecvente
 • Tinitus
 • Tulburări de vedere
 • Hipertensiune
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Tahicardie

Lista completă de reacții adverse poate fi consultată în prospectul oficial al medicamentului Zyban care poate fi descărcat online.

În cazul în care apare un simptom altul decât cele menționate în prospect, te poți adresa medicului, farmacistului sau sistemului național de raportare pentru ca acesta să poată fi luat în evidență.

Contraindicații

Zyban nu este recomandat:

 • a fi administrat persoanelor sub 18 ani;
 • a fi asociat consumului de alcool;
 • înainte de analize de sânge pentru detectarea altor medicamente;
 • în sarcină și alăptare;
 • în operarea vehiculelor și a utilajelor (decât în cazul în care există certitudinea că nu interferă cu aceste activități);
 • în asociere cu alte stimulente sau medicamente pentru gestionarea greutății corporale;
 • concomitent cu antidiabetice;
 • în cazul unui istoric medical ce include hipertensiune, probleme mintale sau depresie.

Dacă te afli într-una dintre situațiile amintite mai sus, este necesar să îi dezvălui aceste informații medicului tău pentru a evita apariția situațiilor neplăcute și pentru a evalua bilanțul dintre riscurile și beneficiile la care te supui atunci când urmezi un tratament cu Zyban.

Părerile utilizatorilor

Pastilele antifumat reprezintă un subiect adesea dezbătut în mediul online. În mod evident nu există un tratament universal și eficient pentru toată lumea. Cu toate acestea, pe forum-uri și alte platforme de socializare, Zyban este considerat de către mare parte dintre utizilatori ca fiind un tratament eficient împotriva fumatului.

Pe de altă parte, recenziile negative nu evaluează eficiența medicamentului, ci mai degrabă, imposibilitatea continuării tratamentului din cauza efectelor adverse pronunțate.

Alternative

O altă opțiune de a renunța la fumat o reprezintă terapia de substituție a nicotinei (TSN) care este destul de populară în rândul medicamentelor fără rețetă destinate acestui scop. Deși aceste produse sunt la îndemâna oricui și nu necesită recomandări speciale, este indicat un consult medical pentru a stabili un plan optim de tratament.

Zyban vs Wellbutrin

Wellbutrin reprezintă o altă denumire comercială a bupropionei, însă acest medicament este aprobat doar pentru tratarea depresiei.

Inițial, pe piață exista doar Wellbutrin, dar pentru că au fost raportate multe cazuri în care unul dintre efectele adverse era renunțarea la fumat, acest lucru a condus la aprobarea și lansarea unui nou medicament cu o sferă de acțiune diferită, și anume Zyban.

Zyban vs Champix

Champix reprezintă un alt tip de pastile contra fumatului, mai puțin popular decât Zyban, ce are drept substanță activă varencilina.

Deși efectul final este același, mecanismul de acțiune diferă. Zyban are o acțiune preponderent specifică asupra comportamentului legat de dependență, pe când Champix interferă cu modul în care nicotina acționează la nivelul receptorilor de la nivelul sistemului nervos central.