ozempic cumpăra

Ozempic

Wegovy cumpără online

Wegovy

Pentru pierderea în greutate

ozempic alternative

Victoza

Pentru diabetul de tip 2

Description

Din ce în ce mai mulți oameni apelează la un medicament pentru diabet pentru a slăbi, dar medicii avertizează că nu este un medicament miraculos. Ozempic, un medicament utilizat pentru tratarea diabetului, a atras atenția în mediul online, după ce mai multe persoane celebre au recunoscut că l-au luat pentru a pierde în greutate în intervale scurte de timp.

Utilizarea medicamentului Ozempic nu compensează lipsa efortului fizic și a unui stil de viață nesănătos. De aceea, este important ca Ozempic să fie administrat la recomandarea unui medic. 

Ce este Ozempic?

Ozempic conține semaglutidă și este un medicament injectabil aparținând clasei de medicamente pe bază de agoniști ai peptidei asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1) produse de Novo Nordisk A/S, o companie farmaceutică din Danemarca. A fost aprobat pentru prima dată în anul 2017 în SUA, iar ulterior, în anul 2018 în țările membre ale UE, cu scopul de a fi utilizat în tratamentul diabetului de tip 2.

Mecanismul de acțiune

Ozempic a fost conceput pentru a fi injectat o dată pe săptămână la nivel subcutanat în abdomen, braț sau coapsă. Ingredientul activ din compoziția sa, semaglutida, scade glicemia și reglează nivelul de insulină, ceea ce este esențial în tratamentul persoanelor ce suferă de diabet de tip 2. 

De asemenea, acest medicament imită acțiunea unui hormon numit peptidă asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1) care este produs în mod natural în intestine, diminuând pofta de mâncare prin inducerea sentimentului de sațietate în organism și determinând o golire mai lentă a stomacului. Astfel, persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2, care se manifestă adesea prin obezitate și probleme de sănătate asociate, pot pierde în greutate în timpul urmării tratamentului cu Ozempic.

Cum poți cumpăra online

Ozempic nu este disponibil spre a fi cumpărat fără rețetă. Pentru a putea urma un tratament cu un astfel de medicament poți apela la serviciul online de asistență medicală. Pe baza unui consult medical online, medicul îți poate recomanda Ozempic ca și variantă de tratament. Ozempic poate fi comandat online în cadrul unui plan de tratament ce include atât consultația inițială, monitorizarea medicală ulterioară, cât și prețul și livrarea medicamentului. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Intri pe pagina online a serviciului de asistență medicală și alegi din listă problema de sănătate pentru care dorești tratement;
  2. Completezi un scurt chestionar despre starea ta de sănătate și pe baza acestuia vei efectua o consultație la unul dintre medicii disponibili;
  3. Medicul în cauză îți va prescrie tratamentul potrivit sub forma unei rețete medicale;
  4. Rețeta va fi tansmisă către una dintre farmaciile partenere locale;
  5. Livrarea tratamentului va fi efectuată către tine în 1-2 zile lucrătoare și verificând online codul de urmărire al coletului poți vizualiza statusul expedierii în orice moment.

De ce se găsește greu Ozempic în România?

În mod paradoxal, multe știri din România au semnalat că persoanele ce suferă de diabet nu au acces la acest tratament din cauza faptului că stocurile farmaciilor au fost epuizate prin cumpărarea abuzivă de către persoane al căror obiectiv principal este slăbirea. Cu toate acestea, puțini dintre utilizatorii fără drept al acestui medicament cunosc cu adevărat ce este Ozempic și ce implică utilizarea acestuia.  

Obțineți o reducere pentru orice medicament în timpul BlackFriday pe Dokteronline!

Prețul în România

Dacă ai deja o rețetă pentru Ozempic de la medic, poți cumpăra medicamentul direct de la farmacie. De exemplu, pe site-ul farmaciei Catena poți vizualiza farmaciile care se află în proximitate de tine și poți lua legătura telefonic pentru a verifica prețul și disponibilitatea acestuia.

Dacă fie nu ai rețetă sau întâmpini dificultate în a găsi Ozempic la farmacie, poți opta pentru serviciul online de asistență medicală. Prețurile de pe platforma online sunt valabile numai pentru livrarea în țara aleasă și pot suferi modificări. În schimb, dacă călătorești și ai nevoie de medicamente eliberate pe bază de rețetă, poți beneficia în continuare de serviciul de asistență medicală în diverse țări.

De asemenea, site-ul de asistență medicală oferă pachete promoționale la achiziția plunurilor de tratament care se întind pe o perioadă mai lungă de timp, astfel încât utilizarea acestui serviciu te poate ajuta să economisești o sumă considerabilă de bani de-a lungul timpului.

Mod de utilizare

Tratamentul cu Ozempic este indicat în cazul adulților cu diabet zaharat de tip 2 controlat insuficient, prin asociere cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate. Astfel, poate fi administrat ca:

  • Monoterapie – când administrarea medicamentelor anti-diabetice orale, precum metforminul, prezintă contraindicații sau pacientul are intoleranță la acesta;
  • Tratament adjuvant – când se utilizează complementar cu alte medicamente anti-diabetice.

Ozempic se administrează o dată pe săptămână, și nu prezintă restricții privind ora sau consumul de alimente. Administrarea se efectuează prin injectare subcutanată, la nivelul abdomenului, coapselor sau în partea superioară a brațelor. În cazul schimbării locului de injectare de la o administrare la alta nu este necesară ajustarea dozei. 

Dacă este necesar, se poate modifica ziua administrării săptămânale, condiția fiind ca perioada dintre administrarea a două doze să fie de cel puțin 72 de ore. 

Ozempic se prezintă sub formă de stilou injector preumplut cu o soluție de semaglutidă de concentrație 1,34 mg/mL. În funcție de cantitatea de semaglutidă pe care o conțin, pe piață există stilouri injectoare ce pot elibera doze a câte 0,25, 0,5 sau 1 mg de semaglutidă (vezi Tabelul 1). 

Tabel 1. Corespondența dintre doza și volumul injectat în cazul administrării de Ozempic.

Doza semaglutidă (mg) Volum soluție injectabilă (mL)*
0,25 0,19
0,5 0,37
1 0,74

*pentru soluțiile injectabile de concentrație 1,34 mg/mL semaglutidă

Pentru a reduce apariția efectelor adverse și a permite organismului să se obișnuiască cu noul tratement, doza de Ozempic se crește progresiv conform planului prezentat în Tabelul 2. În anumite situații, medicul poate recomanda creșterea dozei până la maxim 2 mg/săptămână.

Tabel 2. Plan de creștere progresivă a dozelor pentru administrarea de Ozempic.

Saptămâni de tratament Doza
Saptămâna 1-4 0,25 mg/săptămână
Săptămâna 5-8 0,5 mg/săptămână
Întreținere 1 mg/săptămână

În cazul în care Ozempic se administrează alături de alte medicamente pentru ținerea sub control a diabetului:

  • Se poate urma tratamentul fără ajustarea dozelor în cazul metforminului, tiazolidindionei sau inhibitorului de co-transportor 2 de sodiu-glucoză (SGLT2);
  • Trebuie ajustate dozele de sulfoniluree sau insulină pentru a evita apariția hipoglicemiei.

Efecte secundare

În anumite cazuri, administrarea medicamentului Ozempic poate produce apariția unei serii de efecte secundare. Acestea depind ca intensitate și frecvență în funcție de stadiul tratamentului și particularitățile pacientului (spre exemplu vârsta, starea generală de sănătate). De asemenea, un factor important îl constituie și administrarea concomitentă cu alte medicamente anti-diabetice. În Tabelul 3 sunt prezentate selectiv principalele reacții adverse posibile.

Tabel 3. Prezentare sumară cu privire la efectele adverse raportate pentru Ozempic.

Frecvență Reacții adverse posibile
Foarte frecvente
  • Hipoglicemie (când se administrează alături de insulină/sulfoniluree)
  • Greață
  • Diaree
Frecvente
  • Hipoglicemie (când se administrează alături de alte antidiabetice orale)
  • Scăderea apetitului
  • Amețeli
  • Complicații ale retinopatiei diabetice
  • Vărsături
  • Dureri abdominale
  • Constipație
  • Oboseală

În prospectul oficial al medicamentului puteți consulta întreaga listă de efecte secundare raportate până în prezent clasificate în funcție de frecvența cu care se manifestă.

Interacțiuni cu alte medicamente

În general, compusul activ din Ozempic, semaglutida, încetinește evacuarea gastrică și poate afecta absorbția medicamentelor orale administrate concomitent. De aceea, semaglutida trebuie utilizată cu precauție la pacienții cărora li se administrează pe cale orală medicamente care necesită o absorbție rapidă la nivel intestinal.

În cazul paracetamolului, contraceptivelor orale și metforminului nu au fost raportată necesitatea de a ajusta doza acestora, întrucât efectul terapeutic a rămas neschimbat.

Păreri de la pacienți

În mediul online circulă din ce în ce mai multe informații despre utilizarea medicamentului Ozempic pentru slăbit și mulți își împărtășesc poveștile cu privire la cât de mult poți să slăbești cu Ozempic. La prima vedere, cei care iau Ozempic se pot clasifica în două mari categorii. Pe de o parte sunt cei care suferă de diabet tip 2, iar o altă categorie sunt cei care vor să piardă în greutate prin orice mijloc, neavând un diagnostic justificativ în acest sens.

În cele mai multe cazuri, pacienții diagnosticați cu diabet ce urmează un tratement cu medicamentul Ozempic au raportat o experiență pozitivă pe forum-urile online. În schimb, au fost evidențiate și o serie de episoade mai puțin plăcute al celor care au experimentat efecte adverse pronunțate ce au impus întreruperea tratamentului și găsirea unor terapii alternative.

Alternative

Dacă suferi de diabet zaharat tip 2 și dorești o alternativă la Ozempic sub formă de pastile, poți urma un tratament cu medicamentul Rybelsus ce conține aceeași substanță activă, semaglutida. Diferența o face faptul că Rybelsus trebuie administrat zilnic comparativ cu analagul său injectabil. De asemenea, Rybelsus se ia pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă.

O altă variantă sub formă de injecție este medicamentul Victoza, ce conține un alt agonist GLP-1, denumit liraglutidă. Acest medicament se aseamănă foarte mult cu Ozempic din punct de vedere al administrării și efectelor terapeutice.

Este posibil să îți pui întrebarea de ce pe piață există aceeași substanță activă sub mai multe denumiri comerciale și cu indicații terapeutice diferite. Spre exemplu, Wegovy, ce conține tot semaglutidă se recomandă în special pentru gestionarea obezității și a supraponderalității cu afecțiuni asociate. Diferența majoră între Ozempic și Wegovy este dată de dozele administrate și spectrul diferit de afecțiuni aprobate pentru a fi tratate cu acestea.